Kurum Adı : Cumhuriyet Ortaokulu
WEB Adresi : http://keskincumhuriyet.meb.k12.tr
Adres : Altıntaş Mahallesi Özbek SaranCad. No 6 Keskin / KIRIKKALE

VİZYON
Türk Milli Eğitim Sisteminin genel amaçları ve ilkeleri doğrulutusunda öğrenme için her türlül fırsatın sağlandığı, öğrencilere sadece öğreten değil onları yaşama hazırlayan gelişime ve yenileşmeyi sağlayan ; yaşayan okul olmak.

MİSYON

2017 TEOG SONUÇLARINA GÖRE:
1 ÖĞRENCİMİZ ANKARA ÇANKAYA FEN LİSESİNE 2 ÖĞRENCİMİZ KAMAN FEN LİSESİNE 2 ÖĞRENCİMİZ KIRIKKALE YILDIRIM BEYAZIT ANADOLU LİSESİNE 1 ÖĞRENCİMİZ KIRIKKALE ATATÜRK ANADOLU LİSESİNE 1 ÖĞRENCİMİZ KIRIKKALE BEŞİR ATALAY ANADOLU LİSESİNE 3 ÖĞRENCİMİZ KIRIKKALE ATATÜRK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİNE 1 ÖĞRENCİMİZ KIRIKKALE ŞEHİT NEBİ GÜNDOĞAN ANAOLU LİSESİNE 1 ÖĞRENCİMİZ KIRIKKALE SÜLEYMAN DEMİREL ANADOLU LİSESİNE 1 ÖĞRENCİMİZ KIRIKKALE LİSESİNE 1 ÖĞRENCİMİZ DELİCE MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİNE 2 ÖĞRENCİMİZ YAHŞİHAN ORGANİZE SANAYİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİNE 1 ÖĞRENCİMİZ ANKARA YENİMAHALLE HALİDE EDİP MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİNE 21 ÖĞRENCİMİZ KESKİN ANADOLU LİSESİNE 9 ÖĞRENCİMİZ KESKİN ANADOLU İMAM HATİP LİSESİNE 2 ÖĞRENCİMİZ KESKİN İBN-İ SİNA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİNE 21 ÖĞRENCİMİZ KESKİN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİNE 2 ÖĞRENCİMİZ MADEN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİNE YERLEŞTİRİLMİŞ OLUP 4 ÖĞRENCİ TERCİH YAPMAMIŞTIR.

Öğretmen Sayısı : 28
Rehber Öğretmen Sayısı : 1
Öğrenci Sayısı : 305
Öğretim Şekli : Normal - Tekli Öğretim
Ders Başlama ve Bitiş Saati : İlk ders 09:00 da başlar.
Son ders 15:20 de biter.
Derslik Sayısı : 15 Atölye-İşlik Sayısı : 0
Fen Laboratuarı Sayısı : 0 BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı : 1
Resim Sınıfı Sayısı : 0 Müzik Sınıfı Sayısı : 0
Yabancı Dil : İNGİLİZCE İnternet Bağlantısı : ADSL (4 Mbit)
Hazırlık Sınıfı : 0 Konferans Salonu : 0
Spor Salonu : 0 Yemekhane : 0
Misafirhane : 0 Kütüphane : 0
Kantin : 0 Revir : 0
Lojman Sayısı : 0
Lojman Bilgisi : Okulumuz ilçe merkezindedir. Lojman bulunmamaktadır.
Isınma Şekli : Kömürlü Kat Kaloriferli

ULAŞIM BİLGİLERİ
İl ve İlçe Merkezine Uzaklık : Kırıkkale il merkezine olan uzaklığı 27 Km´dir.
ANKARA - KIRIKKALE : 73 KM
KIRIKKALE - KESKİN : 27 KM
KESKİN - ANKARA : 100 Km.
KESKİN - KIRŞEHİR : 82 Km.
KESKİN - KAYSERİ : 234 Km.

Ulaşım : Akşam saat 8´e kadar il merkezinden ilçe merkezine dolmuşar çalışmaktadır.

Servis Bilgisi : Okula uzak mahallelerdeki öğrenciler özel servisler ile taşınmaktadır
Yerleşim Yeri Bilgisi : Kırıkkale İlimiz 43 İli birbirine bağlayan kavşakta olup, İlçemiz Keskin Güney Batı ve Güney Doğu İllerini bağlayan Karayolu üzerindedir. İlimiz Kırıkkale ayrıca Doğu ,Batı ve Güneyi ulaşımı sağlayan demir yolu ağı içindedir.

Kontenjan Bilgileri :
Okulun YGS/LYS Başarı Durumu : 2018 LYS DE 1 ÖĞRENCİMİZ FEN LİSESİNİ(KAMAN FEN LİSESİ) KAZANMIŞTIR. 1 ÖĞRENCİMİZ ANKARA/SİNCAN SÜLEYMAN DEMİREL ANADOLU LİSESİ 3 ÖĞRENCİMİZ KIRIKKALE GÜZEL SANATLAR LİSESİNE 32 ÖĞRENCİMİZ KESKİN İBN-İ SİNA MTAL 3 ÖĞRENCİMİZ KESKİN İMAMHATİP LİSESİNE 22 ÖĞRENCİMİZ KESKİN ANADOLU LİSESİNE 11 ÖĞRENCİMİZ KESKİN MTAL 3 ÖĞRENCİMİZ KIRIKKALE LİSESİNE 1 ÖĞRENCİMİZ KIRIKKALE ÖZEL GÖZDESEN ANADOLU LİSESİNE 1 ÖĞRENCİMİZ NEVŞEHİR ÖZEL NEVŞEHİR FİNAL TEMEL LİSESİNE 1 ÖĞRENCİMİZ KIRIKKALE MTAL NE YERLEŞTİRİLMİŞTİR TERCİH YAPMAYAN 1 ÖĞRENCİMİZ BULUNMAKTADIR.AİLESİ İLE GÖRÜŞÜLEREK İSTEKLERİ DOĞRULTUSUNDA AÇIK ÖĞRETİM LİSESİNE YÖNLENDİRİLMİŞTİR
LYS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi : ½99

OKULUN SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİ
Sportif Etkinlikler : FUTBOL,VOLEYBOL,FUTSAL,GÜLLE,ATLETİZM
Bilimsel Etkinlikleri : Tubitak Bilim Fuarı her yıl düzenlenmekte ayrıca Türkiye geneli yarışmalara katılım sağlanmaktadır
Proje Çalışmaları : TANAP,TUBİTAK 4006, ROBOTİK KODLAMA