OKULUMUZUN TARİHSEL GELİŞİMİ

Okulumuz Osmanlı Devleti zamanında kız mektebi adıyla eğitim öğretime başlamıştır. O zaman iki katlı 8 dersliği, bir idare odası, bir öğretmenler odası, küçük bir araç odası bulunan ahşap bir binadır. Burada yalnız kız öğrenciler eğitim- öğretim görmektedirler. Cumhuriyetin ilanından sonra yine aynı binada ilkokul olarak eğitim-öğretime devam edilmiştir.

1926 yılından sonra okulun adı Keskin İkinci Mektep olarak değiştirilmiş erkek-kız karışık olarak eğitim- öğretime devam edilmiştir.1936 da İkinci Mektebin adı İnönü İlkokulu olmuştur.1951 yılına kadar bu adla eğitim-öğretim sürdürülmüştür.1951 de okulun adı tekrar değiştirilerek Cumhuriyet ilkokulu olmuştur.

Kaynak kişilerden alınan bilgilere göre bu okuldan mezun olan pek çok kişi idari mevkilere yükselmiştir.1955 Yılında ahşap bina yıkılarak cevredende bir kısım alan istimlak edilerek şimdiki yeni bina yapılmıştır.10 derslikli binada 2 idare odası ders araçları odası kalorifer dairesi ve odun- kömürlükten oluşmuştur. Kalorifer 1964 yılında yapılmıştır. Okulun Mülkiyeti Ankara Valiliği (Özel İdareye) aittir.

1996 Yılında çıkarılan 8(Sekiz yıllık) zorunlu eğitimden sonra Cumhuriyet İlköğretim Okulu olarak hizmet vermeye başlamıştır.

2011 Yılında Çıkarılan 4+4+4 sistemiyle zorunlu eğitim-öğretimin 12 yıla çıkarılmasına müteakip okulumuz Cumhuriyet Ortaokulu’na dönüştürülmüş olup, halen bünyesinde 1(Bir) özel sınıfla beraber 15 şubeyle eğitim öğretim faaliyetlerini yürütmektedir.

Bu güne kadar okul müdürlüğü yapanlardan bilinenler;

Hamit YURDAKUL,  Nuri AYGÜN, Celal Bey, Şakir YANGIN, Cemil Cahit BOZKURT, Mehmet SEVİNÇ, Vahit YILDIRIM, Abdullah VURAL, Yılmaz KILIÇ, Şeref BOZBAĞ, Hacı Eyüp AYAN, M. Salih TURAN, Haydar İLBASAN, Yaşar ARSLAN ve halen de Murat ÜRKMEZ bu görevi yürütmektedir.

Yayın: 25.10.2017 - Güncelleme: 25.10.2017 10:46 - Görüntülenme: 2018